piątek, 31 stycznia 2014

Kurczak, jogurt i cytryna






Dzisiaj obiad przygotowałam zgodnie z propozycją Ewy Chodakowskiej z pierwszego dnia. Kawałki piersi z kurczaka marynowałam w jogurcie naturalnym, dużej ilości świeżo mielonego pieprzu kolorowego, nieco soli i soku wyciśniętego z jednej cytryny. Później smażyłam go na grillowej patelni. Do tego ryż brązowy i świeże warzywa. Wyszło zdrowo i dietetycznie :)







Miłego weekendu!
Ania


10 komentarzy:

  1. Poproszę to jutro o 14-ej na mój stół :))))) Wygląda bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, wywołałaś uśmiech na mojej twarzy :D

      Usuń
  2. swietna propozycja!no wlasnie,gdyby ktos tak jeszcze ugotowal:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miło :) szkoda, że nie można jeszcze wirtualnie kogoś nakarmić ;)

      Usuń
  3. Wygląda wyśmienicie, zwłaszcza sałatka, która ma świetne kolory :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno pyszne i bardzo lekkie. Lubię takie dania. Ściskam Cię Aniu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cześć Natalia :) u mnie teraz trochę mniej słodkości, ale zaglądam po nie do Ciebie ;)

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. Dzięki za odwiedziny i komentarz. Już od pewnego czasu marzy mi się lustrzanka żeby na blogu było jeszcze piękniej eh :)

      Usuń